Mediji in recenzije

Revija Gostinec, april 2016

revija gostinec april 2016


Sanja Lončar o močeh začimb – Preprosto naravno

 


Radijska oddaja in pogovor z Marijo Kočevar

Poslušajte na seniorji.info


Revija Karma (Julij/Avgust 2015)

Karma1


Recenzija v reviji Mladina (03.07.2015)

mladina 03.07.15 recenzija


Revija naša žena (April 2015)

image-0001(2)  image-0001image-0001(1)


Revija Ona Plus (April 2015)

image-0001(3) image-0001(4)


Revija Ona (01.04.2015)

image-0001(5)image-0001(6)


Sabina Topolovec v oddaji Posebna ponudba (20.01.2015)

Pričetek na 23. minuti in 30 sekund

Posebna_ponudba_Slo1_jan_2015

http://4d.rtvslo.si/arhiv/posebna-ponudba/174315333


Kompas do znanja: Hormonsko (ne)ravnovesje

Sabina Topolovec in Sanja Lončar o hormonskih motilcih


Sanja Lončar – priprava čokoladnega namaza


Predavanje Sabine Topolovec v knjižnici v Brežicah

Z začimbami do več zdravja in energije


Oddaja o čistoči – Studio 12 s Sanjo Lončar


Mleko, koristno ali škodljivo, Studio 12 s Sanjo Lončar


Uglašena kuhinja – Intervju z avtorico Sabino Topolovec

POGOVOR O ZAČIMBAH S SABINO TOPOLOVEC + GIVEAWAY!

Dragi moji, danes pa nekaj malo drugačnega: intervju! Intervjuji so mi ena naljubših zvrsti besedil, ampak na kulinaričnem blogu se redko najde prostor zanje, zato sem toliko bolj vesela, da imam priložnost opraviti kakega. Nedolgo tega mi je pisala Sabina Topolovec, ena od avtoric čudovite knjige o moči začimb Ščepec rešitve. Ko sem razmišljala, kako bi vam knjigo najbolje predstavila, me je prešinilo, da bi bilo najbolje o njej kar pokramljati z avtorico. Predlagam, da si prinesete svoj božični čaj ali kavo s cimetom, in se prepustite najinemu klepetu.

Kako se je začelo tvoje, če lahko tako rečem, razmerje z začimbami? Katera je bila prva začimba, ki si jo spoznala in vzljubila?
Z začimbami se spogledujem že od otroštva dalje, saj so te krasile tako babičin kot mamin vrt. Torej peteršilj, drobnjak, origano, žajbelj, šetraj, pehtran, če jih naštejem le nekaj, se mi smehljajo že od nekdaj. V čisto pravem razmerju z njimi in še kopico drugih, seveda, pa sem od prvega seminarja na Hvaru pred skoraj osmimi leti, kjer sta me z njimi uročili še Sanja in Mariji (soavtorici). No, od takrat dalje sem verjetno največja porabnica cimeta v Sloveniji, od domačih pa že od nekdaj obožujem peteršilj.

Tukaj si lahko preberite celoten intervju


Recenzija revije Mladina

Avtorska knjiga na več kot 400 straneh daleč presega popularne knjige o začimbah. Obravnava jih s spoštovanjem, učljivostjo in radovednostjo. So skrivni fenomen, o katerem vemo izredno malo. Sodobna tradicija receptov je bolj seznam ukazov, kaj sodi v določeno jed, pa tudi farmakopeja ravna podobno, ko jih skozi recepture priporoča kot naravna zdravila. A kako bi jih lahko suvereno spoznali, da bi z izbiro posameznih ščepcev ustvarjali blagodejen zdravstvene učinke, umetnost njih uživanja in kuhanja? …

Oglejte si celotno recenzijo


Jutranji pogovor z Marijo kočevar na na 1. programu RTV Slovenija

Poslušajte celotno oddajo


Izrezki iz časopisov in revij

Zdrave_novice_feb14 Zdrave_novice_dec_jan13 Primorske-novice_avg_2013 Pomagaj_si_sam-1 Nas_dom_4_2013 mama_sept-1 mama_nov-1 mama_februar14-1 mama_dec-13-1 Lepa_in_zdrava_05-1 Jana-1 Anja_21

SAMSUNG DIGITAL CAMERASAMSUNG DIGITAL CAMERA  R&V_junij14 SAMSUNG DIGITAL CAMERA SAMSUNG DIGITAL CAMERA