Mnenja bralcev

Spodaj si lahko preberete mnenja naših bralcev in seveda nam lahko tudi sami napišite svojega. Več komentarjev naših bralcev lahko preberete tukaj.

 1. Zivijo

  Pred kratkim sem kupil 3 vaše knjige Ščepec Rešitve(1-2) in Kandido. Začel sem z branjem Ščepec rešitve in se zelo navdušen nad knjigo in bi rad vsem ki so bili vključeni v izdajo te knjige čestital za več kot odlično delo. Sem pričakoval zelo dobro knjigo o začimbah ampak knjiga je veliko več kot samo to. Je skrita zgodovina, je upor proti sistemu, je prehod v višjo zavest… skratka super odlična.
  Potrebna za čas ki prihaja da se rešimo sintetike, kemije in da morda še nekaj ljudi najde zdravo naravno pamet da se vrnemo nazaj v Naravo, od tam kjer smo bili ustvarjeni.

  Andrej ​ Brecko​
 2. Spoštovani:
  Že leta se ukvarjam z zdravilstvom, imam veliko knjig in veliko iskušenj z delom. Posebno uporabljam zdravljenje s prehrano. Precej sem vedel o začimbah pa vedno je nekaj manjkalo. No V resnici imamo Slovenci dame in gospode, ki znajo nekaj odličnega spraviti skupaj. Knjigo sem predelal in se veselim druge. Kajti če prav sem vedel da začimbe skrivajo ogromno je manjkalo v svetu takšno delo. Imam ameriško knjigo o začimbah pa je daleč za vašo – zato le tako naprej in brez zavisti ali česa. Napravili ste veliko in pošteno delo.

  Vasilij Šimek m.d.(m.a.) duhovnik LKC, padar z izročilom
 3. Naj vas ne vznemiri dejstvo, da odgovarja moški. Knjigo sem dobil kot darilo za Miklavža, ker jih je na seminarju v Logatcu zmanjkalo za vse. Veselja je bilo obilo.
  Ker oba z ženo skušava čim bolj ovrednotiti zdravo prehrano tudi za najine otroke, je ta knjiga zadetek v polno. Počasi se privajamo na večjo uporabo začimb, kot smo to počeli doslej.
  Knjigo sem prebiral vsak dan eno poglavje, potem sem naredil še ženi kratko predstavitev. Prebrana je v celoti, saj je zelo dobrodošlo tudi poglavje o shranjevanju. Oba pa sva še posebej vesela poglavja o “napenjanju”.
  Sedaj se nahaja na polici skupaj s kuharskimi knjigami ter revijo: “Skupaj za zdravje človeka in narave”. Tudi ta je zadetek v polno.
  Sama zamisel o delovanju začimbnih mešanic ter o delovanju na posevke v naših vrtičkih je dobra in jo oba z ženo podpirava. Sicer pa mislim da vse, kar se bo “skuhalo” v vaših glavah, bo za nas več kot dobrodošlo. Zato se Vam v imenu cele družine zahvaljujem za že opravljeno delo. Veliko uspeha tudi naprej.

  Vlado Grahelj
 4. Spoštovani,
  z užitkom prebiram vašo knjigo, ki sem jo tudi podarila svoji hčerki za rojstni dan. Knjigo sem najprej prelistala, zdaj pa jo imam kar na mizi v sobi in vsak dan se iz nje naučim kaj novega. Tudi moja tašča, ki se pri osemdesetih kar intenzivno ukvarja z zelišči in mešanicami, z veseljem lista po njej. Izredno mi je všeč tudi oblika knjige, urejenost poglavij in nasploh je knjiga topla. Dotik … in že jo čutiš. Veselim se že drugega dela, če pa bom karkoli vedela, bom seveda sporočila.
  Naj vam začimbice pomagajo premagovati vse ovire na novi poti … :))

  Vaša bralka Silva Martinc
 5. Pozdravljeni, sem Ana Koncilja, in kot sem že povedala pri naročilu, sem si knjigo izposodila v knjižnici.
  Ko sem prebrala uvodnik, sem si mislila, le zakaj je potreben tak študiozen – večdimenzionalen pristop k opisu začimb. Ko pa sem začela brati, sem postala navdušena. Tako čudovite knjige že dolgo nisem imela v rokah! Iskrene čestitke avtoricam in tudi oblikovalcu Saši. Berljiva, razumljiva, navdušujoča, strokovna. V mislih sem zašla v svoj “začimbni predal”, na svoj zeliščni vrtiček, pomislila sem, kaj najbolj pogosto uporabljam v svojih jedeh. Zavedla sem se, da je potrebno nekatere začimbe preprosto uporabljati zaradi njihovega blagodejnega, zdravilnega vpliva na naše telo. Preveč smo navajeni na okuse jedi, ki jih kuhamo in si ne upamo poseči po začimbah, ki jih dovolj ne poznamo.
  Knjige se ne da prebrati naenkrat. Sama preberem poglavje in si dam čas, da ga ponotranjim. Razmišljam nekaj časa o prebranem. Pri kuhanju zavestno uporabljam predstavljene začimbe.

  Ana Koncilija
 6. Pozdravljeni
  Lahko rečem, da sem knjigo prebrala v dušku takoj, ko sem jo dobila. Seveda sem se potem lotila branja še bolj počasi in natančno. Najbolj pomembno pa je, da jo imam sedaj ves čas na mizi v jedilnici, kjer jo skoraj vsak dan malo polistam. Zelo se je povečala tudi naša poraba začimb (čeprav sem jih tudi že prej veliko uporabljala), ampak sedaj to delam bolj načrtno in z namenom. Večere preživljamo ob ingverjevem čaju, jogurte jemo s cimetom…. Knjigo sem tudi že podarila. Za uporabo začimb se je navdušila tudi starejša hčerka in njen fant. Napisale ste res uporabno knjigo in vse čestitke. Komaj čakam nadaljevanje. Spomladi bom sigurno povečala svoj zeliščni vrt. Mislim, da je napisana tudi zelo pregledno in predvsem razumljivo.
  Veliko uspeha še naprej vsem ustvarjalkam.

  Simona Planinc
 7. Spoštovani,
  knjiga je zelo uporabna. Tudi po videzu je privlačna, tako da jo moraš vzeti v roke. Predelala sem jo po poglavjih in jo sproti, ko rabim nasvet vzamem v roke. Sedaj bom na vrt vključila še več začimbnic in to idejo sem dobila od vas. Prav je, da se znova vračamo nazaj k naravi.
  Hvala in želim vam veliko idej pri ustvarjanju nove …

  Mojca Gradišnik
 8. Z velikim zadovoljstvom sem prebral knjigo Ščepec rešitve in vam (in soavtoricam, seveda) zanjo čestitam. Kupil sem jo predvsem iz kulinaričnih razlogov, čeprav me je v resnici pritegnila zdravilnost. Prijetno me je presenetila. Je vse, kar v današnjem času pogrešam. Namreč celovito, zaokroženo in tehtno podajanje informacij ter povezovanje uradne znanosti z drugimi spoznanji. Še posebej starodavnimi, ki so velikokrat precej naprednejše od najnovejših. Vključevanje namesto ekskluzivnosti. To, da lahko o posamezni rastlini na enem mestu prebereš od (pravih) zgodovinskih dejstev do najnovejših znanstvenih raziskav in čisto konkretnih napotkov za uporabo v praksi, je zelo osvežujoče. Že samo zgodovina podana v njej je vredna njene cene, ker lahko razrahlja nekatera okostenela prepričanja. Ob tem sem se spomnil, kako mi je nona kot otroku za malico na kruh narezala česen, odrgnine zdravila z arniko in podobno. Samo želim si lahko, da bi jih več sledilo vašemu zgledu. Vse dobro vam želim!

  Lep pozdrav
  Matjaž Grmek

  Matjaž Grmek
 9. Knjiga Ščepec rešitve je leksikon zdravilnih zelišč in začimb, zdravstveni priročnik in še kuharska knjiga obenem. Pristop k predstavitvi posamezne začimbnice je tako poglobljeno popoln, da zbuja občudovanje, način pa tako prijazen, da knjiga kar kliče po tem, da jo dan za dnem jemljemo v roke.
  Vsekakor knjiga, ki sem jo na vsak način hotela imeti v svoji zbirki. In to ne zaprto za steklenimi vrati knjižne omare, pač pa v kuhinji, kot spremljevalko mojih kulinaričnih raziskovanj.
  Katja – zeleniponedeljek.si

  Katja

Komentar

Ihre E-Mail Adresse wird nicht veröffentlicht. Markierte Felder sind Pflichtfelder *