Zakaj gredo moški v pivnico, ženske pa v slaščičarno?

Naše telo očitno odlično ve, kako so okusi povezani z organi in kako so organi povezani s čustvi.

Ker moške od majhnega učimo, da ne smejo biti žalostni, prestrašeni ali zaskrbljeni, jim ostane le izražanje jeze in moči, to dvoje pa najbolj prizadene srce in jetra.

Pri ženskah pa je ravno obratno. Jezo in ambicije skrivamo, jok in strah izražamo, najbolj pa poveličujemo skrbi.

Ker skrbi stiskajo našo vranico, ta išče olajšanje v sladkem okusu, ki jo vsaj „za pet minut“ zmehča in sprosti.

Moški napetost, ki se ustvarja v jetrih in srcu, preženejo z grenkim okusom, ki požene v tek prav ta dva organa.

Zato tradicionalne medicine zelo dobro vedo, da vsaka začimba v hrani vpliva tudi na organe v telesu. Zanje je umetnost kuhanja obenem tudi umetnost uravnavanja delovanja vseh organov.